Maatschappelijk betrokken

Van Raaij Tuinen zet zich graag in voor initiatieven van burgers om de omgeving groener en leefbaarder te maken. De afgelopen jaren zijn we betrokken geweest bij de volgende projecten:

De Speulplek

Vanwege de financiële crisis kwam de geplande nieuwbouw in het dorp Ooij stil te liggen. Het gevolg was een groot braakliggend terrein, dat langzaam verloederde. Buurtbewoners sloegen de handen ineen en vormden het terrein in 2012 om tot De Speulplek: een groene leefruimte voor jong en oud. Van Raaij Tuinen maakte een ontwerp, plantte fruitbomen, legde wandelpaden aan en bouwde een amfitheater.

Groene rotonde

Op de kruising Oude Kleefsebaan-Zevenheuvelenweg in Berg en Dal legde de gemeente in 2009 een rotonde aan. Geld voor een fraaie vormgeving was er echter niet. Van Raaij Tuinen stak de helpende hand toe en zorgde voor een mooie, groene inrichting met buxusbollen, taxushaagjes en gletsjerkeien. Van Raaij staat bovendien garant voor vijf jaar gratis onderhoud.

Christus Koningbeeld

Vijftig jaar lang markeerde het Christus Koningbeeld het begin van het dorp Berg en Dal. Tot het in 1982 verhuisde naar een afgelegen kloostertuin. Een grote groep dorpsbewoners zette zich in om het beeld weer een prominente plaats te geven. In het najaar van 2008 was het zover: het beeld kreeg een plekje voor de plaatselijke rooms-katholieke kerk. Van Raaij Tuinen verzorgde de beplanting en bestrating rondom het beeld.